Virágzó vidékünk

Párját ritkítja a világhírű magyar szarvasfarm

Turisztikai szerepvállalásuk is tudatos, hiszen az itt szerzett látvány és élmény felejthetetlen.

A zselici dombok között fekvő kis faluban, Bőszénfán található a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontja, egyben Magyarország legnagyobb szarvasfarmja és nyitott vadgazdasága. A ma már világhírű farm sokszínű tevékenysége párját ritkítja Magyarországon: a Kaposvári Egyetemmel együttműködve számos kutatási programban vesznek részt, és hozzájárulnak a hallgatók képzéséhez, gyakorlati tapasztalatszerzéséhez is.

Fotó: Bódi Katalin
Fotó: Bódi Katalin

A gazdaságban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly – tenyésztésével is foglalkoznak. A mintegy 3 ezer itt élő állatot az oktatás-kutatás mellett tenyésztésre és vadászati célra is hasznosítják.

Fotó: Bódi Katalin
Fotó: Bódi Katalin

Turisztikai szerepvállalásuk is tudatos, hiszen az itt szerzett látvány és élmény minden látogatót „elcsábít”. Az állatok közelsége és a természet szépsége mellett gasztronómiában is otthonosan mozognak. Ha az emberfia megéhezik, a farm éttermében megkóstolhatja azokat az ételeket, amelyeket elsősorban vadhúsokból, helyi termékekből és a Zselicben található fűszer- és gyógynövényekből készítenek.

Galéria
Fotó: Bódi Katalin

Bódi Katalin fotós a napokban látogatott el a Bőszénfai Szarvasfarmra, és felvételeivel – “elcsábuló turistaként” –  visszaadta mindazt, amit itt az emberfia megcsodálhat.

Kiemelt kép: Bódi Katalin

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik