Elkészült a Magyar Szürkék Útja

Kulturális tematikus útvonal épült Hajdú-Bihar vármegyében, melynek célja, hogy bemutassa a korabeli állattenyésztés (különösen a szürke marha tenyésztés), a hozzá kapcsolódó pásztorélet, kézművesség, kereskedelem és közigazgatás egy-egy meghatározó és különleges helyszínét.

A nyolc települést érintő fejlesztés részeként többek között hagyományos és interaktív kiállítóhelyek, tanösvény és családbarát játszótér készült.

Célkitűzés a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítása, fejlesztése, mely hatására a helyi gazdaság élénkítése és a foglalkoztatás növelése érhető el – közölték Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata honlapján.

A tematikus út egyes településein megvalósult fejlesztések

A projekt által megvalósult fejlesztések hozzájárulhatnak a térségbe látogató turisták számának emelkedéséhez, azok tartózkodási idejének hosszabbításához.

A beruházás európai uniós támogatásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 839 375 911 forintból valósult meg, a projekt összköltsége 1 003 601 350 forint.

Kapcsolódó