Virágzó vidékünk
Abádszalók, 2013. október 6.
Magyar vizslák az Országos Magyar Vadászkamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vadász Szövetsége által szervezett vadászkutya-vizsga gyülekezõjén a Hubertus Vadásztársaság Melegh-tanyai vadászházának udvarán Abádszalók határában 2013. október 6-án.
MTI Fotó: Bugány János

Új hungarikumok: Egri Bikavér, Kodály-módszer, magyar pásztor- és vadászkutya fajták, tiszai halászlé

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 03. 21. 19:25

Bővült a Magyar Értéktár is.
Korábban a témában:

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét. A Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült: a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után – írta az MTI.

Fotó: Wikimedia Commons

Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér.  A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.

Kiemelt kép: MTI – Bugány János

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.