Mozaik

Megrázó videón a gemenci erdőből menekülő vadak

Facebook/Bács-Kiskun vármegyei rendőrség
Facebook/Bács-Kiskun vármegyei rendőrség
Tömegével lepik el a vadak az 55-ös főutat a Pörböly és Baja közti szakaszon az árhullám elől menekülve.

A dunai árhullám közeledtével az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszán szeptember 20-án 00:00 órától 60 km/h-s forgalomkorlátozás van érvényben.

Szombaton este kollégáink megdöbbentő felvételeket készítettek sisakkamerájuk segítségével: éjjel valóban felébredt a természet az 55-ös főúton, Baja és Pörböly között. A dunai árhullám miatt vármegyénkben forgalomkorlátozások, útlezárások vannak, írta közösségi oldalán a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség.

Kollégáink pedig nem csupán az úton közlekedőkre, hanem a térség erdőségeiben élő vadakra is vigyáznak. Annak érdekében, hogy ember és állat egyaránt biztonságban legyen, az 55-ös főút Baja és Pörböly közötti szakaszán az esti órákban motoros rendőrök felvezetésével lehet csak közlekedni

– részletezték.

A Police.hu tájékoztatása szerint az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszán szeptember 21-én 22:00 óra és szeptember 22-e 04:00 óra között, valamint szeptember 22-én 22:00 óra és szeptember 23-án 04:00 óra között a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárják. Az arra közlekedők – a forgalom nagyságától függően – arra számíthatnak, hogy mind Pörböly, mind Baja irányából 20km/h-s sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak át a fenti időszakban az érintett útszakaszon.

A szombati és a vasárnapi nap többi időszakaszában 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett fokozott óvatossággal közlekedhettek az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszán.

Az érintett területen a lezárás időszakán túl is KÜLÖNÖS FIGYELEMMEL KÖZLEKEDJENEK A FOKOZOTT VADVESZÉLY MIATT, ugyanis az érintett terület melletti erdőkből az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében.

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján a tetőzés Bajánál szeptember 23-án, hétfőn az esti órákban várható 915 cm-es vízállásnál (±3 cm).

Kapcsolódó
Már Baját támadja az áradó Duna
A város felkészült a védekezésre.
Olvasói sztorik