Otthon készült

Ezzel a trükkel makulátlanul tiszta lesz az odaégett edény

pixabay
pixabay
Nincs szükség durva súrolásra sem.

Ha odaég az étel az edényben van, aki a fizikai erejét dobja be és veszettül súrolni kezd. Van, akit nem érdekel a kemikáliák negatív hatása, és a lehető legdurvább vegyszerrel esik neki az odakozmált daraboknak, a türelmesebbek alágyújtanak, és várják, hogy a lassan gyöngyöző víz elvégezze a piszkos munkát. De van egy módszer, ami minden edény esetben bevethető, írta a Nők Lapja.

Mindössze két hozzávaló kell hozzá, hogy ragyogóan fényes legyen újra az edényünk, szódabikarbóna és citrom.

A jó öreg szódabikarbóna és a citrom duója minden típusú edény esetén jól működik, a rozsdamentes acél- és rézedényeket pedig még ragyogóvá is teszi.

  • Kezdetnek próbálj meg forró, enyhén mosószeres vízzel minél több odaégett ételmaradékot eltávolítani, majd öblítsd le az edényt.
  • Ezután szórj körülbelül negyed csésze szódabikarbónát a nedves edény vagy serpenyő aljára.
  • Majd vágj félbe egy citromot, és dörzsöld át vele a serpenyő/edény alját. Lesz némi pezsgés – ez az a reakció, ami segít fellazítani az odaégett darabokat.
  • Ha megvagy, öblítsd le alaposan az edényt. Szükség esetén ismételd meg a műveletet a citrom másik felével.

A konyhai eszközök tisztán tartása egy kulcsfontosságú dolog. A fa vágódeszkák talán minden háztartásban jelen vannak, strapabíróak, jól használhatók, ám a tisztításuk odafigyelést igényel a megfelelő higiénia és a hosszú élettartam érdekében. Eláruljuk, hogy mit kell tenni, hogy a fa vágódeszkánk makulátlanul tiszta legyen.

Kapcsolódó
Ezt tedd a konyharuhákkal, hogy minden mosás után valóban tiszták legyenek
Ezekkel a módszerekkel megszabadulhatunk a baktériumoktól és a különféle élelmiszermaradékokból álló szennyeződésektől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik