Elek Szabolcs először önkéntesként, később egyetemistaként, végül Walesben sajtinasként tanulta el a szakma csínját-bínját. Sajtkészítő mesteri diplomáját Dániában szerezte – írta a sajtologiablog.
A fiatalember Békés megyéből származik. Közgazdász diplomát szerzett, majd néhány évig tőzsdén dolgozott Budapesten.
Az ott eltöltött idő alatt elsajátította a sajtmesterség abc-jét és részt vett egy biowhisky és gin üzem építésében is. Walesben tudta meg, hogy sajtot nyers tejből is lehet készíteni, és azt is megtanulta, hogyan.
Olyan, amelyet természetes táplálékon nevelkedő tehenek adnak, erjesztett takarmányok nélkül, ilyet pedig nem könnyű beszerezni.
Talán eljön a Elek Szabolcs ideje, amikor hazánk mesés tájain a természetes körülmények között élő tehenek tejéből messze földön elismert termékek kerülnek majd ki kezei közül.
Addig is: hajrá Szabolcs!