Kovács Attila, a távoli szigeten működő Magyar Kézműves Manufaktúra tulajdonosa vidéken nőtt fel, ahol nagy ajándékot kapott az élettől: felmenőitől elleshette a hagyományos gazdálkodás, a helyben termelt élelmiszerekhez való ragaszkodás minden titkát. Gyermekkori emlékei közül örökre megmaradtak benne az őszi és téli disznóölések, az, hogy milyen jókat ettek a kifagyott kolbászból, a házi zsírból és a saját disznójuk húsából készült finomságokból.
Hová is vonzódhatott volna a fiatalember, mint a kulináris élvezetek világába? Budapesten tanult, szakács lett, majd nyakába vette a világot. Attila több országban megfordult, míg végül Új-Zélandon, Taurangában talált új otthonra. Ott nem gondolkodott sokáig azon, hogy a magyar vidékről hozott örökségét megismerteti és megkedvelteti a világ távoli szegletében.
Az örökség lényege pedig az, hogy – sok éves gyakorlatára alapozva – a műhelyükben készített „disznóságokban” a végtermék iránti tisztelet a döntő. Ezért mindent természetes alapanyagokból, adalékok és tartósítószerek nélkül készítenek.
Kovács Attila a Tauranga környéki termelők 2015. évi versenyén a füstölt áruk kategóriában a legjobbnak bizonyult parasztkolbászával. Az sem titok, hogy munkájában a legnagyobb segítsége felesége, az angol származású Sam Darragh, aki szintén gyorsan megkedvelte a magyar falusi ízeket. A házaspár 2008-ban költözött Új-Zélandra, manufaktúrájukat 2014. óta működtetik.
A Magyar Kézműves Manufaktúra “létezésére” az Új-Zéland-i magyarok Facebook oldalán bukkantunk, ahol weboldalukat népszerűsítették.