20 egyszerű mód, hogy boldogabban induljon a reggel

Csak némi odafigyelés kell hozzá, hogy ne stresszesen vegye kezdetét a napunk.
Kapcsolódó cikkek

Tervezzük el előre, mit veszünk fel másnap

És ha már megtesszük, csomagoljuk be az ebédet is előző este. Bizonyított tény, hogy a stressz és a boldogság ellentétek. Mivel a tervezés automatizálja a reggeleinket, kevésbé leszünk feszültek ébredés után.

Menjünk hamarabb aludni

A Binghampton University tanulmányából kiderül, hogy akik éjszaka térnek nyugovóra, negatívabb gondolatokkal a fejükben alszanak el, mint azok, akik rendszerint ugyanakkor fekszenek le.

Aludjunk eleget

Az alváshiány beszennyezi az érzelmeket – állítja Dr. Jodi A. Mindell pszichológia professzor. Könnyebben leállhatunk vitázni vagy kezdhetünk el sírni, ha nem vagyunk elég kipihentek.

Ne húzzuk be teljesen a függönyöket

Egy kis napfény segítségével jobb hangulatban kelhetünk ki az ágyból, pláne sötét évszakokban.

Ébredjünk zenére

Állítsuk be kedvenc dalunkat ébresztőnek, amit még énekelni is tudunk. Kutatások bizonyítják, hogy az éneklés jó érzést keltő hormonokat termel, mint endorfin és az oxitocin, és minimalizálja a szomorúság kialakulásának esélyét is.

Igyunk ébredés után

A víz fogyasztása különösen fontos reggel. Ha felébredtünk, igyunk meg egy pohárral a kell hidratáltság fenntartásáért.

Írjuk össze, miért vagyunk hálásak

Több tanulmány is igazolta, hogy hálásnak lenni egyenes út a boldogság felé. Reggel fogjunk papírt és tollat, és véssünk fel 3-5 dogot a cetlire, amiért hálásak vagyunk az életben.

Hagyjuk a telefonunkat az éjjeliszekrényen

Ne azzal kezdjük a napot, hogy elolvassuk leveleinket. Reggelizzünk, kávézzunk, és csak ezt követően kezdjünk el dolgozni.

Nézzünk meg egy vicces videót

Ha tényleg nem tudunk ellenállni a közösségi médiának, akkor kezdésként válasszunk egy vicces blogot vagy egy aranyos állatos felvételt.

Lélegezzünk mélyeket

A mai világban aligha van idő a meditációra, de pár perc kikapcsolódásra annál inkább. A mély lélegzés csökkenti a stresszt.

Fotó: Thinkstock

Ne szundizzunk

Az ébresztőóra visszaállítása megzavarhatja az alvási ciklusunkat, és ébredés után másfél óráig bódultak lehetünk.

Fókuszáljunk arra, hogy jó napunk lesz

Ahelyett, hogy a konferenciahívásokra és a munkára gondolnánk, próbáljunk a szépre koncentrálni. Gondoljunk arra, hogy csodálatos nap elé nézünk.

Uralják vidám színek a hálószobai falakat

Nagyban befolyásolhatja a napunkat, ha egy szürke szobában ébredünk. Javasolt a sárga, a halványzöld és a kék színek használata a falakon.

Mosolyogjunk – még ha nincs is kedvünk hozzá

Ha jól érezzük magunkat, nevetünk, de ez fordítva is igaz. Kutatók megfejtették, hogy a mosolygás csökkenti a stresszt, még akkor is, ha erőltetett mosolyról beszélünk.

Menjünk el futni

Ugye te is gondolkoztál már rajta, miért boldogabban a futni járók? A University of Montreal tanulmánya szerint az edzés dopamin felszabadulását okozza, amely motivációt ad az embernek.

Együnk probiotikus joghurtot reggelire

A belek és az agyunk között van kapcsolat, ami hatással van a lelki nyugalmunkra is. A probiotikum fogyasztása ráadásul lazábbá tesz minket.

Fotó: Thinkstock

Tartsunk növényeket a hálószobában

A New York Times jelentése szerint a kórházi betegek sokkal kevésbé feszültek, ha beltéri növényzet veszi őket körül.

Iktassunk be valami szórakoztatót is a napunkba

Ha várunk valamire, az mindig izgalmas, ami pedig önmagában boldoggá tesz bennünket. Nem véletlen, hogy nyaraláskor az utazás előtti napon érezzük magunkat a legjobban.

Hívjunk fel egy barátot

A boldog ember mindig talál valami pozitívumot a nehéz helyzetekben. Ha valamelyik nap beragadsz a csúcsforgalomban, akkor csörgess rá egy régi ismerősödre.

Éljünk a mának

Bizonyított tény, hogy az emberek többsége a múlton rágódik vagy a jövő miatt aggódik és nem az adott pillanattal foglalkozik. Hogyan oldható ez meg? Ha reggelizünk, harapáskor figyeljünk a falat ízére.