“A virágpor titkai tulajdonképpen a növényvilág titkai, melyeket a természet az emberiség rendelkezésére bocsát, hogy az sok-sok betegségtől megszabaduljon.” Alin Caillas
A virágpor mindenki számára nagy lehetőséget tartogat, legyen szó betegségről vagy az betegségmentes, hosszú életről. A nyersvirágpor oldal segítségével most bemutatjuk a virágpor sokak által nem ismert különlegességeit és tulajdonságait.
- A méhek a virágport a nektár begyűjtésekor szedik össze és hátsó pár lábukon található pollengyűjtő kosárkáikban szállítják a kaptárba táplálékként Saját enzimjeikkel tovább érlelik, így a koncentrátumok koncentrátumát hozzák létre.
- A pollen szemcsék annyiféle színárnyalatúak és esszenciájúak, ahány virágról származnak– a fehértől a feketéig, a sárgán át a barnáig.
- Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait.
- A klinikai tesztek elvégzése alatt a gyermekek IQ-hányadosa megduplázódott és jelentősen nőtt a stressztűrő képesség, mind az állatok, mind az emberek esetében.
- A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt – aminosavat -, melyekből az emberi test felépül.
- 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!
- Európában végzett tanulmányok igazolták, hogy csupán virágpor és víz fogyasztásával, az ember képes hosszútávon életben maradni!
- 2-3 evőkanál nyers virágpor elfogyasztása után, jóllakottnak érezzük magunkat, akár egy fél napon keresztül sem vagyunk éhesek, miközben erőt és energiát érzünk, így a virágpor képes megtámogatni fogyókúránkat is.
- A virágpor semlegesíti a különböző toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelődését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról.
- Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.
A virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatjuk:
- Elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához.
- Nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomrot méregteleníteni.
- A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú betegségmentes életről.
- A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. Méregteleníti a szervezetet!
- Sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.
- Véd a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.
- Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el.
- A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. Az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között e miatt van jelen ma már számos elismert arckrémben.
Ajánlott természetes állapotában fogyasztani.
Megjegyzés: A virágpor az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki. Első fogyasztása előtt érdemes allergiatesztet végezni: kevés virágport néhány csepp vízzel összekeverni, majd azt a csukló belső részére kenni. Amennyiben a bőrfelület kipirosodik, biztosan tudhatjuk, hogy pollen-érzékenyek vagyunk.
A fent leírtak leírtak jelentős része, leginkább a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszíthet képességeiből.