A krémméz áldásos hatása vitathatatlan – Fedezzük fel újra a repcemézet

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz.
Kapcsolódó cikkek

Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető.

A repceméz színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed. Nagyon édes, nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe.

Miért fogyasszuk?

Tipp

Enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját.

Olvastad már, miért fontos, hogy termelőtől vásárolj mézet?

A Bakonynektár Méhészetben így készül a krémméz.