5 romantikus Valentin-napi program a Balatonnál

Szerelmes helyeken az év legromantikusabb napján.
Kapcsolódó cikkek

Valentin-napra a legtöbb szálloda és étterem készül valamilyen különleges ajánlattal a szerelmesek részére, de ezeken kívül is van miért a Balaton környékére látogatni az év legromantikusabb napján.

Az Éjjel-Nappal Balaton szedte össze, hogy milyen programok miatt érdemes a Balatonnál és környékén tölteni a Valentin-napot, íme az öt legromantikusabb lehetőség:

1. Andalogjatok a királynék városában Veszprémben!

Fotó: pexels.com

2019. február 16-án, Valentin nap alkalmából, 10.30-tól 12.30-ig városnézést szerveznek veszprémi idegenvezető közreműködésével. A városnéző séta az Óváros térről indul, melynek keretében megismerhetjük Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit, és még egy apró édes meglepetés is vár ránk. További tudnivalók itt találhatóak.

2. Szerelmes Füred – utcai futóverseny

Fotó: pexels.com

2019. február 17-én kerül megrendezésre a IV. Szerelmes Füred utcai futóverseny Balatonfüreden.

A Szerelmes Füred már nem “csak” páros kategóriában teljesíthető 2018 óta – bár kétségtelen, hogy a párban teljesítők lesznek a legtöbben. A szervezők gondoltak azokra is, akik párral nem rendelkeznek, de szívesen vennének részt e jó hangulatú és különleges rendezvényen, ezért a párok versenye előtti “párkereső” azaz szingli futamra is várják lányok és fiúk, hölgyek és urak regisztrációját, jelentkezését, korhatár megkötése nélkül! A 2018-as versenyen is történtek különleges találkozások a visszajelzések alapján. További részletek itt.

3. Küldjetek szerelmes üzeneteket, kívánságotokat a Balaton legkülönlegesebb helyéről! – Balatonföldvár

Fotó: facebook.com/ Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont

A Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont különleges lehetőséggel várja a párokat 2019. február 13-17. között. Részletek itt.

4. BorBarangolás Badacsonyban

Fotó: pexels.com

2019-ben 17 kiváló badacsonyi borászat és 4 étterem mutatja be szombat esténként legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. A programsorozat Valentin-naphoz legközelebbi alkalmai: 2019. február 9-én  Váli Péter Borászatában, február 16-22. között a Laposa Birtokon, február 23-án pedig a Villa Tolnayban tartják a BorBarangolás következő állomásait. További tudnivalók itt.

5. Kenuzzatok titokzatos párafelhőben, tavirózsák között Hévízen!

Fotó: Sokszínű Vidék

A Hévízi-tó meleg vizének nagy részét a Hévíz-patak vezeti el, mely a téli hidegben mesébe illő látványt nyújt párolgó vizével és a körülötte lévő zúzmarás, havas tájjal.

A Hévíz-patak túrán kenuval evezhettek végig a patakon, fagyoskodnotok nem kell, mert a lefolyó vize télen akár 20 ºC feletti is lehet, így a kenunak “padlófűtése” is van. A hideg időben misztikusan párolgó víz és a téli természet látványa páratlan kikapcsolódást nyújt, melyet tovább fokozhat az is, amikor a párafelhők mögül megpillantjátok a különféle tündérrózsákat és vízi madarakat, vagy a vízben lévő apró halakat. Valentin-naphoz legközelebbi túra időpontok: 2019. február 15., 16., 17. További információk itt.

A túra után jöhet egy kellemes fürdőzés a gyógyhatású Hévízi Tófürdőben.

Fotó: heviz.hu

Kiemelt fotó: Pixabay