Babonás kvíz: teszteld magad, mennyire ismered őket?

Hiszel a babonákban, mennyire tartasz tőlük? Kitalálod, melyik mit is jelent? 12+1 tesztkérdés következik.
Kapcsolódó cikkek

Mindenki egy kicsit babonás,  akár elismeri, akár nem. Ez leginkább akkor mutatkozik meg, ha valamire magyarázatot keresünk, de nem találunk rá racionális választ. Ekkor érkeznek saját összeesküvés-elméleteink: biztosan azért késtük le a reggeli buszt, vesztünk össze a főnökünkkel, mert reggel jobb lábbal keltünk ki az ágyból.

A legtöbb babona mára kikopott a köztudatból, ám némelyek napjainkig is igen makacsul tartják magukat. Hisz legyünk őszinték: melyikünknek nem szorul össze a gyomra, ha ripityára törik a tükör, ha az esküvői ceremóniát jégeső kíséri, vagy ha egy fontos állásinterjú előtt átmegy előttünk az utcán egy fekete macska?

Egy biztos:

Nem lehet a babonát kézlegyintéssel elintézni, nem lehet megvetni. Emberek foglalkoznak vele, tehát emberi. S a legtöbb babonának oly mélységes jelentősége van, hogy szinte az emberi természet gyökereinél kell keresni a magvát.

– írta Krúdy Gyula is Álmoskönyvében.

Korábban már összegyűjtöttük egy listát arról, melyik babonák és hiedelmek élnek bennünk a legerősebben.

Most viszont egy játékra invitálunk!

12+1 autentikus magyar babonát hoztuk, többnyire Krúdy Gyula feljegyzései alapján. Találjátok ki, mi lehet a helyes hiedelem hozzá! Vigyázat, bizonyos kérdéseknél, nehezítésként, több helyes megoldás is lehetséges.

Kiemelt képünk és a kvízben szereplő fotók illusztrációk – Forrás: Pixabay