3 különleges nyári saláta Bánfi Anna séf ajánlásával

Anna utánozhatatlan ügyességgel és érzékkel kombinálja a hozzávalókat, kezei alatt minden fogásnak egyedi, felejthetetlen íze van. Filozófiája egyszerű: minden étek legyen színes, legyen benne a természet íze és bolondítsuk meg minél több fűszerrel.

A nyár a legideálisabb időszak arra, hogy kedvenc fűszereinkkel gazdagítsuk ételeinket. Jó hír, hogy most már konyhakert nélkül is fantasztikus ízekkel kombinálhatjuk főztjeinket, salátáinkat. Ha nincs kéznél bazsalikom, majoranna, oregánó, zsálya, borsikafű, kakukkfű vagy épp rozmaring, nyugodtan használjuk zöldfűszeres olajokat.

Bánfi Anna, a béri Malom Udvar tulajdonosa és nagyszerű séfje, aki főzéssel kapcsolatos tudását már próbára tette a Konyhafőnök műsorában is, három fantasztikus salátát készített, amit jó szívvel ajánl mindenkinek.

Fotó: Marjai János/24.hu

Nyári frissítő csírasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

Fotó: Marjai János/24.hu

3 sajtos, zöldfűszeres mediterrán saláta

Hozzávalók 4 személy részére:

Fotó: Marjai János/24.hu

Mangós-maracuja szenvedély saláta

Hozzávalók 4 személyre:

A képre kattintva megtekintheti a saláta elkészülését:

Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu

Elkészítés:

A salátákat, zöldféléket, gyümölcsöket és a sajtot  összevágjuk, hozzáadjuk a fűszereket, meglocsoljuk a zöldfűszeres olajjal illetve, ahol szükséges sziruppal, balzsamecettel. Óvatosan átkeverjük, egy órát a hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Szponzorált tartalom

A cikk a Vénusz támogatásával készült.