Ha egy ünneplés alkalmával néhány pohár finom ital legurul, az nagyon jó tud lenni, csak ne lenne utána a másnap…! Bár a legjobb „praktika” ellene, ha egyáltalán nem iszunk, de ha már „véletlenül” máshogy esett, próbáljuk enyhíteni a másnap jelentkező kínokat!
A franciáknak olyan gyógymódjuk van rá, ami állításuk szerint nem csak a szaggató fejfájást szűnteti meg, hanem az ízlelőbimbóinknak is kedvez. Franciaországban ugyanis a hagymalevesre esküsznek a macskajaj megelőzésére.
A francia esküvőkön szokássá vált, hogy a házaspárt felébreszti a násznép azért, hogy forró hagymalevessel kínálják őket, ezzel a hagyomány szerint enyhíthetők a másnaposság tünetei.
És hogy miért működik? A levesben levő hagyma olyan aminosavat tartalmaz, ami segít a májnak a méreganyagok eltávolításában, a só pedig segít visszaállítani az elektrolit-egyensúlyt a szervezetben. A Gruyère sajtban lévő fehérjék, enzimek és kalcium mind segítenek a tünetek enyhítésében.