Magyarországot is keresztül szeli majd a világ leghosszabb buszos kirándulása

12 ezer kilométert tesznek meg 56 nap alatt az érdeklődő turisták.

Kalandra vágyó turisták hamarosan két hónap alatt járhatják be egész Európát, az indiai Adventures Overland nevű turisztikai vállalat ugyanis elindítja a világ leghosszabb buszos kirándulását, írja a CNN.

Az első busz augusztusban indul az 56 napos túrára, melyen 30 utas vehet majd részt. A kirándulás Törökország legnagyobb városából indul, majd Kelet-Európán, Skandinávián és Nyugat-Európán keresztül érkeznek meg a turisták a brit fővárosba, Londonba október elsején.

A 12 ezer kilométeres út során a résztvevők felfedezhetik Görögországot, Szófiát, Prágát, Varsót, Zágrábot, Ljubljanát és nem mellesleg Budapestet is, ahol a főváros világhírű termálfürdőit próbálhatják majd ki.

Ezután elutaznak egészen Európa legészakibb pontjára a norvég fjordok mentén, így lesz lehetőségük látni a sarki fényt is.

A kirándulás 24 300 dollárba, átszámítva forintba kerül, az ár tartalmazza a reggeliket, 30 ebédet és vacsorát, valamint az elszállásolást is a megállóhelyeken.

Ugyan a kéthavi buszozás sokak számára nem hangzik kecsegtetően, a szervező cég ígéri, hogy különleges luxusbusszal utazhatnak az érdeklődők, melyet a lehető legkomfortosabban alakítottak ki egy hosszú távú utazáshoz.

A Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg a világ leghosszabb buszos útja 6200 kilométeres, amely a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között közlekedik.

Kapcsolódó
100 vagonból áll a világ leghosszabb vonata
A rekordkísérlettel a szervezők a vasutat kívánták népszerűsíteni, és arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a vasútnak nemcsak jelene, hanem jövője is van.