Életmód

Gyilkos vadméhek között tölti a telet a világhírű magyar méhész

facebook/fulmer honey
facebook/fulmer honey
Fulmer Ferenc járja a világot, hogy megtalálja a legjobb termőhelyeket, ahol gyűjtenek a méhei.

A kapolyi származású Fulmer Ferenc boldog ember, mert azt csinálja, amit szeret. A világhírű méhész számára a méhészet egy nagy kaland, ami egyben a szenvedélye is, írja a Sonline.

A szakember 1989-ben alapította meg az Aranynektár Kft.-t, azaz a Fulmer Méhészetet, melynek termékeit ma már Londontól Tokióig szívesen fogyasztják az ínyencek. Ezek közül a legkülönlegesebb termék az Amirkaal, amelyet a kirgiz hegyekbe telepített méhcsaládok gyűjtöttek össze. Ennek hatszáz grammja 500 euró, vagyis közel 200 ezer forint.

Elmentem Kirgizisztánba, ahol lóval vittek fel a hegyre, ahol rönkkaptárakban vannak a méhek. Ez ugyanis a rovarok számára a legkellemesebb: egy rönk belsejét kivájták, és úgy alakították ki, hogy valamennyi mézet elvehessenek tőlük. Ez az Amirkaal, ez a Fulmer méz csúcsterméke

– mesélte a prémium minőségű méz készültének kalandos történetét a somogyi származású méhész.

A méhész visszajár Kirgizisztánba, ám következő úti célja Afrika, ahol az telet tölti. Mint mondta, lenyűgözik a gyilkos vadméhek.

Fürtökben lógnak a fákon, és ha találnak egy odút vagy védett helyet, beköltöznek. Ezért itt a méhészkedés nagyjából abból áll, hogy az ember kitesz egy kaptárt, ahova azonnal beleköltöznek a vadméhek, melyek nagyon veszélyesek, mert könnyen végeznek az emberrel, ha nincs rajta védőfelszerelés

– említette a portálnak.

Fulmer Ferenctől fiai átvették a stafétát, vezetik a méhészetet, az apa pedig járja a világot, hogy megtalálja a legjobb termőhelyeket, ahol gyűjtenek a méhei.

Egész életemben megvolt bennem a vágy arra, hogy megtaláljam azokat a helyeket, ahol a legjobb mézet lehet előállítani. Ez számomra egy lelki szükséglet, ráadásul ez érdekes az emberek számára és szélesebb körben megismerhetik a Fulmer Méhészet termékeit

– mondta a világhírű méhész.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Kapcsolódó
Méhek helyett emberek porozzák be a gyümölcsfákat Kínában! Így látta a magyar fotós
Nem szereti, ha az emberek szenvednek. Indíttatása arra készteti, hogy tegyen értük valamit. Akármit. A pillanatok ugyanis mindenről árulkodnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik