Életmód

Olyat találtak a Bükkben, ami a sokat látott erdészeket is meglepte

Intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos.

Ezzel a hangzatos felütéssel kezdte legfrissebb, rövid, de annál ütősebb posztját a Facebookon az Északerdő Zrt.

A bejegyzéshez egy fotót is mellékeltek, melyen egy méretes hűtő látszik a természetben.

A leírás szerint a felvétel a Bükkben készült, de hogy a berendezés milyen körülmények között, és egyáltalán miért került oda, az rejtély. Az Északerdő Zrt. szerint ugyanakkor „az impozáns hűtőszekrény az erdő közepén a sokat látott erdész kollégákat is meglepte.”

Ahogy arról a Sokszínű Vidék is beszámolt a napokban, idén is több mint 1500 köbméter szemetet gyűjtött össze március 21. és április 22. között több száz önkéntes a magyarországi erdőkben. A Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz csatlakozott 69 szervezet összesen 85 szemétszedő túrán produkálta ezt az egyszerre lenyűgöző és sokkoló számadatot.

Az akciót ötletes és meghökkentő kommunikációs kampány kísérte, a következő szlogennel: „Ne csak a fotóid ragyogjanak!”. A filmek a Prédikálószékre, a Tisza-tóra és a Budapest-Balaton kerékpárúton található, ikonikus etyeki mandulafasorra repítik a nézőt, ám a madárcsicsergés és a csodás természeti környezet helyett a mindent elöntő szemét uralja a látképet. Ma még tudunk tenni a megrázó posztapokaliptikus helyzet elkerüléséért, a természet megóvásáért – ez a kampány fő üzenete.

Kapcsolódó
Kivételes szerencse ért egy nyírturai erdészt, amikor az erdőt járva lepillantott a földre
Az erdőt járó szakemberek hozzá vannak szokva a meglepetésekhez, de ez még annál is több volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik