Életmód

Újabb természetes strandok nyitnak Borsodban

Facebook / Suvadás Liget
Facebook / Suvadás Liget
Az idei strandszezonban viszont a Mango Beach - Mályi, a Tiszabábolna Babuna Beach és a mezőzombori Dorgói-tó strand nem nyit ki.

Legalább öt kijelölt természetes fürdőhely várja a strandolókat idén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – írta az MTI.

A vármegyei kormányhivatal által nyilvántartott és ellenőrzött kilenc természetes fürdőhely közül júniusig öt esetében jelentette be az üzemeltető, hogy kinyit ebben az évben, és még további egy fürdőhely megnyitása várható.

A nyitást az Arló Suvadás Liget, a RádióM Mályi Plázs, a Muhi, RealXtreme Víziparadicsom valamint a Vadna-Park Üdülőközpont 1. és 2. strand jelentette be.

A már nyitva tartó mályi és muhi fürdőhelyek szezon előtti vizsgálati eredménye kiváló, az arlói strandé pedig jó. A Vadnán található strandok szezon előtti mintáit még vizsgálják, a várhatóan kinyitó nyékládházi fürdőhely vizsgálati eredménye pedig kiváló.

A nyilvántartott természetes fürdővizek vízminőségét és a strandok közegészségügyi megfelelőségét a nyitvatartási szezon alatt a népegészségügyi hatóság helyszíni szemlével és laboratóriumi vizsgálatokkal folyamatosan ellenőrzi.

A vármegyében található szabadvizek nagy része – különös tekintettel a Miskolc környéki bányatavakra – nem kijelölt fürdőhely. Ott nincsenek meg az ehhez szükséges, jogszabályban előírt közegészségügyi felételek és követelmények, emellett a vízminőség sem monitorozott.

Az ilyen helyeken történő fürdőzés számos egyéb veszély mellett a fertőzés kockázatával jár, ezért azok elkerülése érdekében a kijelölt természetes fürdőhelyek látogatása javasolt.

Kapcsolódó
Ennyiért csobbanhatunk idén a Tisza-tónál
A legdrágábban a sarudi Kalandparton fürödhetnek a strandolni vágyók.
Olvasói sztorik