Életmód vasárnapi ebéd

Fűszernövények és hazai pesztó Zsófitól – A Fűszeres Lánynál jártunk

sokszínűvidék
sokszínűvidék
Nagy Zsófia fűszernövényeket nevel, melyekből illatos fűszerkeverékeket és pesztókat készít. A termesztés és fűszerkészítés is egy helyen zajlik, a régi családi nyaralót alakították át mára műhellyé. A lugas alatt most csokorban száradnak a fűszerek, itt semmi nem vész kárba, ami a kertben megterem, mind felhasználják.

Egy babérlevél ilyen ízt tud adni egy ételnek?

Zsófi érdeklődése a fűszernövények iránt mondhatni már gyerekkorban kezdődött, mikor több tányérral megevett nagynénje babérlevéllel ízesített krumplifőzelékből. Mostani vállalkozását mégis egy rosszul kitöltött egyetemi jelentkezési lapnak köszönheti. Kistermelőként kezdte, mostanra viszont párjával közösen főállásban termesztenek és készítenek különböző fűszerkeverékeket és pesztókat.

Zsófi bátran kísérletezik a pesztóval, olyannyira, hogy mi is készítettünk egyet azokból a növényekből, amiket mi szedtünk le a kertjében:

Az utat egy Suzuki Vitarával tettük meg!

Vasárnapi ebéd sorozatunk mostani forgatására az autót Magyar Suzuki Zrt. biztosította.

Suzuki – Élj szívből, dönts racionálisan!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik