Életmód

Jótékony célú evezős túra a Balatonon

facebook/Duna420
facebook/Duna420
Öt napon át, napi negyven kilométert evez a Duna420 SUP-csapata, közben a rászoruló szervátültetettek megsegítésére gyűjtenek adományokat.

A 180 kilométeres, ötnapos karitatív evezésen ingyenes SUP-oktatást is tartanak gyerekeknek a legnépszerűbb balatoni strandokon – írta a Veol.

Az adománygyűjtő túra célja, hogy a szervátültetett gyermekeket nevelő, nehéz helyzetbe került családokat támogasson. A Balaton180 Adománygyűjtő SUP-teljesítménytúra július 12-én indult, együttműködve a Magyar Szervátültetettek Szövetségével. A Duna420 SUP-csapata öt nap alatt evezi körbe a Balatont, és összesen mintegy 180 kilométert tesznek meg. A teljesítménytúra célja elsősorban az, hogy pénzbeli adományokat gyűjtsön olyan családoknak, amelyek transzplantált gyermeket nevelnek, és nehéz élethelyzetbe kerültek.

A támogatott családok egyike két májtranszplantált kisgyermeket nevel, és a házuk tragikus módon leégett. Egy másik háromgyermekes család középső kisfia májátültetésen esett át, s azért kerültek kilátástalan helyzetbe, mert egy gátlástalan vállalkozó elvitte a házfelújítási hitelüket. Szeretnénk segíteni egy állami gondozásból kikerült veseátültetett lánynak, aki önálló életet szeretne kezdeni, valamint egy családnak, ahol mindhárom gyerek genetikai vesebetegséggel küzd. Mindannyiuknak égető szükségük van az odafigyelésre és az anyagi segítségre, és ez csak a jéghegy csúcsa

– fogalmazott Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége stratégiai és orvos igazgatója, az esemény egyik szervezője.

Tavaly a Dunát evezték végig, és akkor a sikeres karitatív akcióval 2,4 millió forintot gyűjtöttek. Idén szeretnék megduplázni ezt az összeget, és 4-5 millió forint támogatást gyűjteni a rászorulóknak.

Kapcsolódó
Hetedszer rendezik meg a Balaton-átevezést
Idén július végén lehet próbára tenni a karizmokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik