Életmód

Négyhetes wellnesst írnak elő a kimerült szülőknek Németországban

MTVA/BIZOMÁNYOSI: OLÁH TIBOR
MTVA/BIZOMÁNYOSI: OLÁH TIBOR
A biztosító fizeti a terápiát.

Mit mondanak az embernek, ha arról panaszkodik, hogy kimerült? Pihenjen! Jó, de hogyan, ha közben dolgozni kell, a gyerekeket, háztartást ellátni?

Németországban a kimerült szülőknek lehetősége van orvos által felírt, biztosító által fizetett, négyhetes wellness-kúrán részt venni. A gyógyfürdőzésre a gyerekeket is magukkal vihetik – írja a CNN.

Ha olyan tüneteket tapasztalnak magukon, mint az ingerlékenység, kedvetlenség, állandó kimerültség, fáradtság, álmatlanság, akkor ezek a kiégés jelei. Ha ezeket orvosi diagnózis is megerősíti, akkor előírható a kúra. Fontosnak tartják a tünetek korai felfedezését és megelőzését, azért is, mert a bár az országban 150 ilyen fürdőhely van, a várólista hosszú lehet.

Az egészségbiztosító négyévente fedez egy kezelést. A kúra alatt részt lehet venni különböző terápiákon, sporttevékenységeken, fizikai és relaxációs gyakorlatokon, egyéni és csoportos beszélgetéseken és még a gyerekeket is ellátják napközben. A cél, hogy a szülők újra képesek legyenek megbirkózni a mindennapi élet kihívásaival, és megelőzzék a további egészségügyi problémákat.

2022-ben 44 525 anya és 2320 apa vett részt ilyen megelőző vagy rehabilitációs kezelésen. Nagy részük egyedülálló szülő.

Kapcsolódó
Ezek a gyógyfürdőzés negatív mellékhatásai
Gyógyulás helyett akár rosszabbodhat is az állapotunk.
Olvasói sztorik