Életmód

Leégett barlangfürdő: várják az adományokat

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János

Adomány-bankszámlát hozott létre a péntek este kigyulladt miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítésére Miskolc hivatalban lévő és megválasztott polgármestere – közölte a város önkormányzata kedden az MTI-vel.

Azt írták, már működik az a bankszámla, amelyet Veres Pál hivatalban lévő polgármester és Tóth-Szántai József megválasztott polgármester egyeztetése után nyitott a miskolci önkormányzat a Barlangfürdő újjáépítéséhez érkező felajánlások fogadására. Hozzátették, Veres Pál már jelezte is, hogy százezer forintot utal a számlára.

Kiemelték, a borsodi megyeszékhely jelenlegi és októberben hivatalba lépő vezetése egyaránt köszön minden segítő szándékú hozzájárulást, és büszkék arra, hogy a miskolciak ismét bizonyítják, készek és képesek összefogni a bajban.

Az adományokat a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevén az OTP Banknál vezetett 11734004-15472009-14920004 számlaszámon fogadják. (IBAN: HU73 1173 4004 1547 2009 1492 0004).

A miskolctapolcai Barlangfürdő péntek este gyulladt ki, tetőszerkezete teljesen leégett. A károk felmérése folyamatban van. Hétfőn az önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tüzet elektromos zárlat okozhatta. A fürdő kedvelt turisztikai célpont, így a károk mellett komoly bevételkiesést is jelent a városnak a tűzeset.

Kapcsolódó
Leégett barlangfürdő: „olyan súlyos a helyzet, mintha megsemmisülne Miskolc turizmusa”
A miskolci szállásadókban és vendéglátósokban már most nagy az aggodalom.
Olvasói sztorik