Életmód

2024 legviccesebb természetfotói: lehetetlen nevetés nélkül végignézni a 40 döntőst

Ha valakinek mosolyt szeretne ma csalni az arcára, ezt a cikket küldje el neki.

Csütörtökön nyilvánossá vált, hogy melyik negyven mosolyfakasztó felvétel maradt versenyben a fődíjért és a közönségdíjért az év legviccesebb természetfotója versenyen.

A szervezők közleménye szerint idén minden eddiginél több, kilencezer pályázat érkezett be hozzájuk világszerte 98 országból. A fináléba jutott képeket elnézve pedig nem lehetett egyszerű dolga a zsűrinek a válogatásnál.

Az ítészek által a legjobbaknak tartott fotókon vannak ölelkező medvék, egy sast a levegőben üldöző hal, egy fa mögött bújócskázó gepárd, és még sok más bohókás állat, amely garantáltan nevetésre bír mindenkit.

A szervezők ezúttal is kiemelték, hogy elképesztő tehetségű és kreativitású fényképészek pályáztak. Mint mondják, nemcsak a természet humorára szeretnék felhívni ezzel a versennyel a figyelmet, hanem annak védelmére is egyaránt, hiszen ha nem vigyázunk eléggé, akkor a jövőben már nem lesz min nevetni.

És ha felkészültek a rekeszizmok, akkor meg is nyithatjuk az alábbi galériát a 40 döntős fotóval.

Galéria
The Comedy Wildlife Photography Awards 2024 - Sarosh Lodhi, India

Október 31-ig szavazhat a közönség is, ráadásul a voksolók között kisorsolnak 500 fontot is, így különösen érdemes ezt megtenni.

2023 legviccesebb fotóját itt tudod megnézni.

A napokban pedig kihirdették az év madárfotóit, azokra is érdemes egy pillantást vetni.

Kapcsolódó
Ezek voltak Magyarország legjobb természetfotói 2023-ban
Daróczi Csaba lett az év természetfotósa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik