Boltokban gyakori, hogy minden kígyóuborka külön-külön van műanyagba csomagolva. Ezen a ponton sokakban megszólalhat a vészcsengő, mondván, hogy az uborka önmagában ugyan finom és egészséges – hiszen nyers zöldségről van szó –, ám a csomagolása miatt a bolygót is szennyezheti, írta a hvg.hu a Simply Recipes cikkére hivatkozva.
A csomagolás egyik oka, hogy mivel a zöldség körülbelül 95 százaléka víz, így ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy ne veszítse el idő előtt a nedvességét. Mivel a héja nagyon vékony, ezért ez egyébként könnyen megtörténhetne, és fonnyadni kezdene.
A másik ok, hogy elzárja az uborkát az oxigén elől. Az árusítók az oxigén kizárásával kívánják lassítani a bomlási folyamatot.
Ugyanakkor ez a csomagolási megoldás sem tökéletes, az olyan problémákat ugyanis, mint a szalmonella vagy a botulizmus ezzel nem lehet kiküszöbölni.
- Segíti az emésztést, megelőzi a székrekedést a magas víz- és rosttartalom miatt.
- Csökkenti a savtermelődéssel, gyomorégéssel járó panaszokat a fogyasztása.
- Rágcsálása csökkenti a kellemetlen szájszagot, mert fokozza a nyáltermelést.
- Kiegyensúlyozza a vérnyomást, a vércukorszintet.
- Összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású.
- Serkenti a hasnyálmirigy működését.