Ezért csomagolják műanyagba a kígyóuborkát

Egyik oka, hogy ne veszítse el idő előtt a nedvességét.

Boltokban gyakori, hogy minden kígyóuborka külön-külön van műanyagba csomagolva. Ezen a ponton sokakban megszólalhat a vészcsengő, mondván, hogy az uborka önmagában ugyan finom és egészséges – hiszen nyers zöldségről van szó –, ám a csomagolása miatt a bolygót is szennyezheti, írta a hvg.hu a Simply Recipes cikkére hivatkozva.

A csomagolás egyik oka, hogy mivel a zöldség körülbelül 95 százaléka víz, így ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy ne veszítse el idő előtt a nedvességét. Mivel a héja nagyon vékony, ezért ez egyébként könnyen megtörténhetne, és fonnyadni kezdene.

A másik ok, hogy elzárja az uborkát az oxigén elől. Az árusítók az oxigén kizárásával kívánják lassítani a bomlási folyamatot.

Ugyanakkor ez a csomagolási megoldás sem tökéletes, az olyan problémákat ugyanis, mint a szalmonella vagy a botulizmus ezzel nem lehet kiküszöbölni.

Azonban az uborka egészséges, aminek számos jótékony hatása van a szervezetünkre.

Kapcsolódó
Héjastul vagy hámozva együnk uborkát?
Mindkét változat mellett vannak érvek és ellenérvek.