Ha zavar a kuka látványa kertünkben, készítsünk rá zöldtetőt

A zöldtetők kicsiben is nagyot tudnak mutatni, akár kerti tárolókon is.
Kapcsolódó cikkek

Azzal talán nem mondunk újdonságot, hogy a zöldtető tulajdonképpen egy olyan lapostető, melyre, moha, fű, pozsgás növények, de akár bokor, fa, cserje is ültethető. Az épületek tekintetében számtalan előnye van, de mi történik akkor, ha nem egy lakóházról beszélünk, hanem egy kerti építményről, tárolóról? Mondjuk egy kukát rejtő szerkezetről?  Mint számtalan példa is bizonyítja,  aki kreatív, annak semmi sem lehetetlen.

Csige Krisztián alkotására a facebookon leltünk rá, és olyannyira jó ötletnek és tökéletes megvalósításnak találtuk, hogy közzétesszük, bízva abban, hogy ezáltal más is kedvet kap és szebbé varázsolhatja bármilyen kerti tárolóját.

Krisztiánnak nem ez az első munkája, hisz imád barkácsolni, és mint vallja alkotni öröm. A fotókon látható zöldtetős tárolóborítón is van még munka, de valljuk meg, már így is remek. Az ötletet a Pinterestről merítette, a megvalósítás lépései pedig a következők:

Az ilyen jellegű zöldtetős megoldásokra szárazságtűrő, télálló, alacsony tápanyagigényű fajok valók, a termőréteg 10 cm vastagságban is elég. Ilyenek a mohák és zuzmó (árnyékos helyre), a varjúhájfélék, kaktusz- valamint fűfélék:

Csige Krisztián

Csige Krisztián

Csige Krisztián

Akadnak más példák is

Bors Imre munkái ilyen elképesztően mutatóssá tették a kerti ólat és tárolót.

Bors Imre

Bors Imre

Kapcsolódó