Otthon készült

Vadvirágok és gyógynövények díszítik a buszmegálló falait a kis faluban

Safran
Safran
Itt örömmel várakoznánk mi is.

Van egy kis buszmegálló az észtországi Laimjalaban. A 800 fős falu méltán büszke lehet nem mindennapi ötletére. Az 1963-ban épült, és mára már megkopott buszmegálló ugyanis új öltözetet kapott. A belső falakra a “jövő növényeit, reményeit ” festették az ügyes kezű helyiek.

Helena Hanni és Vahur Agar művészek és a helyiek segítségével bámulatos alkotás született. 57 többnyire a környéken élő növény és 12 pillangó került a freskóra, melyeknek a neveit is feltüntették.

Safran

Safran

Safran

Észtország számos más részén újjáfestették és modernebbé festették a buszmegállókat, de Laimjala Természetbarátok Társasága mindegyiknél egyedibbet alkotott. Egy helybéli így nyilatkozott:

Fantasztikus ötlet! Csodás környezetben várjuk a buszt, ráadásként még meg is tanuljuk a körülöttünk élő növények, pillangók nevét! Kell ennél több?

Safran

Kapcsolódó
Történelmünk 5 legkedveltebb gyógynövénye, amiket még ma is használunk
A gyógynövények történelme és használata régebbi időre nyúlik vissza, mint az ember írott története. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) felmérései szerint a Föld népességének közel kétharmada, több mint, 4 milliárd ember elsődleges gyógyszerként még ma is gyógynövényeket használ. Az alábbi 5 gyógynövény ma is a legyakrabban használt és elismert kategóriába tartozik.
Olvasói sztorik