Életmód

Nappalit varázsoltak egy buszváróba Szakályon

Helyi civilek összefogását dícséri a munka.

Az otthonossá alakított szakályi buszváróban Paddi Andrea, a négyfős, helyi civilekből álló lelkes csapat egyik tagja a Teol újságírójának elmondta, hogy rajta kívül Györe Erika, Kakráné Szántó Tünde, a művelődési ház vezetője és Szemes Ibolya dolgozott szabadidejében két héten át, naponta több órát azért, hogy a váró jelenlegi állapotában nyújtson kényelmes és otthonos megpihenési lehetőséget az utazni vágyóknak, megfáradtan hazatérőknek.

A közelben korábban kihelyezett, hasonló kompozíciójú tavaszi installáció ihlette meg őket (melynek kialakításában és berendezésében szintén ők négyen vettek részt), és bizony rá is fért már némi csinosítás és felújítás a megállóra.

Facebook/Györe Erika

Kezdésként felkeresték a polgármestert, aki áldását adta a tervre. Ezután lefestették a buszmegálló előterében a virágládákat, s új virágokat is ültettek. Belül megtisztították és újrameszelték a falakat, falvédő pozdorjákat fúrtak fel.

A padok elkészítésében segített két helyi lakos, Borsi Ferenc és Nikl János. A falon látható két, virágos képet, az asztalt és a lámpát Györe József szakályi vállalkozó ajánlotta fel. A csempéket, a kandalló darabjait, a foteleket és a retro telefont Paddi Andrea hozta, az órát pedig újonnan vásárolták.

Facebook/Györe Erika

A „tűzhely” és a telefon csak látványelemek, így tehát begyújtani nem lehet. Díszítésként került még a fedél alá egy-egy kukoricavirág és begónia, unaloműzőnek pedig könyveket és újságokat is találhat, aki beül a váróba.

Szerencsére, eddig úgy tűnik, az emberek többsége nem csupán értékeli, de vigyáz is a munka gyümölcsére.

Kapcsolódó
Beköltözött a kultúra egy kapolcsi buszmegállóba
Itt bárki mondhat verset, vagy megoszthatja gondolatait a buszra várókkal és az interneten keresztül is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik