Mozaik

316 buszmegállót zöldítettek be a méheknek a hollandiai városban

Utrecht buszmegállói hamarosan napelemeket is kapnak majd.

A hollandiai Utrechtben 316 buszmegálló tetejét borították be zöld tetőkkel, hogy a pozsgásokkal új élőhelyet teremtsenek a méheknek és egyben javítsák a város levegőjét, írja a Good News Network.

A buszmegállók zöldítésének több haszna van, a pozsgások segítik a csapadékvíz megfogását, tárolását, megkötik a levegőben lebegő porszemeket, és nyáron hűtik a város levegőjét.

A világ sok városában nagy gondot jelent a levegő rossz minősége, a téli hónapokban gyakori szmog egészségügyi kockázata magas. A szmog kiküszöbölése mellett a nyáron felforrósodó leburkolt közterületek problémájának megoldásában is segíthet a városi buszmegállók zöldítése.

A holland város buszmegállóinak zöld tetői a méheknek változatos legelőt kínálnak, így az élet védelme mellett a biológiai sokszínűség megőrzését is elősegítik.

https://www.facebook.com/brightvibes/videos/684711065323981/

Az utrechti városvezetők előrelátóan gondolkoznak, a buszmegállók mellett a lakosságot is bevonják a zöld tetős programba: a 20 négyzetmétert meghaladó méretű háztetőkön támogatják a saját zöld tetők kialakítását.

A 316 hollandiai buszmegállót hamarosan napelemekkel teszik még környezetkímélőbbé.

Megépült a világ legmagasabb légtisztító tornya
Akár tíz négyzetkilométeres körzetben is javíthat a levegő minőségén.
Olvasói sztorik