Kertünk-Portánk

Moziplakát kelt életre a szombathelyi konyhában

Barabás Ibolya
Barabás Ibolya
Mintha nem is lenne valóságos, pedig tényleg az.

Mindannyian ismerjük, sokunknak tetszik is a tipikus, amerikai életérzést sugárzó pin up stílus. A piros, kék, fekete-fehér színek dominanciája, a kicsit retro, kicsit szabadság feeling.

Legtöbben csak filmekben, plakátokon látunk ilyet, Barabás Ibolya azonban saját otthonában valósította meg a ,,mozifilmkonyhát”. Az eredmény egyszerűen eszméletlen. Nem marad hatás nélkül.

Ibolyával miértekről és hogyanokról beszélgettem.

Barabás Ibolya

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen legyen a konyha?

Ez életem álma volt, talán gyerekkorom óta. A zene alapvetően meghatározó volt mindig az életemben, hiszen apukám zenész (dobos) volt. A rock and roll volt mindig a vezető stílus nálam zenében, életfelfogásban, de sokáig nem mertem önmagam lenni. Csupán pár éve vagyok ,,szabad”, és vállalom magam. Csak ekkor tudatosodott bennem igazán, hogy életem az enyém, úgy és olyan környezetben szeretnék élni, hogy teljes legyen.

A rock and roll mellett vonzott mindig a vintage stílus is. Hosszú évek alatt, sok-sok keresgéléssel gyűjtögettem olyan kiegészítőket, amikről tudtam, egyszer majd egy egységben lesznek. És ez így is lett.

Galéria
Barabás Ibolya

A Pin up stílus, ami kifejezi a szabadságot, a nőiséget, mindig bennem volt. Ezt akartam kifejezni az életteremmel. Ezért alakult át a konyha és a nappali, ez utóbbiban helyet kapott a rock and roll is a kiegészítőkben, így lett egy dob a kisasztal és cintányér a lámpa.

Galéria
Barabás Ibolya

A konyha elkészítésében asztalos segített. Olyan szakembert választottam, aki a profilom alapján tudta mit szeretnék. A konyhabútor színe, a strandkorlátkék az ő ajánlata volt. A fal dusty pink lett, ilyen látható az amerikai dinerekben is. A konyhám egy kis sarka egy kávézó hangulatát idézi, mert a kávé is fontos szerepet tölt be az életemben, hiszen ápolónő vagyok.

Galéria
Barabás Ibolya

Ha jól tudom, még nincs minden teljesen kész…

Áprilisban kezdődtek el a munkálatok, a konyhabútoron kívül minden mást én magam csináltam. Még most is alakítgatom. A padló például félkész, teljesen pepita lesz, így ad majd teljes képet a diner hangulat. A nappalit a konyhától elválasztó “füzér” bakelit lemezekből készül, még az sincs teljesen kész.

Számomra nagy élmény, hogy sokaknak tetszik, amit csináltam. Hogy meglátták a képek alapján, mit szerettem volna alkotni, és azt hogy egy konyha nem csak sonoma tölgy vagy fehér lehet. Nekem a sok pozitív visszajelzés az elfogadásról is szól.

Galéria
Barabás Ibolya
Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik