Van az a nyári emlék, ami szinte mindannyiunknak ismerős: mezítláb a kertben, napsütötte délelőtt, egy frissen leszakított paradicsom a kézben, még poros, még meleg. Az első harapásnál a forró lé szétfröccsen a szánkban, és valami egészen különleges, édes-savanykás, napfényízű robbanás történik. Ilyen volt a paradicsom, amikor gyerekek voltunk, írta az Origó.
Az érzékszerveink valóban emlékekhez kötődnek, de a paradicsom ízének megváltozása mögött nagyon is valós, gyakorlati okok állnak. Szakértők szerint három fő tényező határozza meg, hogy mennyire lesz édes, zamatos egy paradicsom.




Mint arról beszámoltunk veszélybe kerülhet a paradicsomtermés: új vírusra figyelmeztetnek a szakemberek, valamint arról is hírt adtunk, hogy fontos idejében felismerni a paradicsom betegségeit, hogy megelőzzük a károkat.

