Mozaik

Ma van a Pingvin-tudatosság napja

Ma van a Pingvin-tudatosság napja

Pingvinek. Mindnyájan szeretjük őket. A klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszély fenyegeti ezeket a madarakat, és az előrejelzések szerint csak rosszabb lehet a helyzetük a jövőben.

A víz hőmérséklet emelkedése miatt egyes fajokat a kihalás is fenyegeti. A melegebb időjárás miatt később keltik ki fiókáikat, az olvadó jéggel pedig óriási vízmennyiség alá kerültek az általuk fogyasztott apró halak, így nehezebbé válik számukra a vadászat, a táplálkozás, sok fióka és pingvin pusztul el az élelmet kereső szülőre várva- olvasható a Pingvin patika oldalán.

A pingvinek a déli félteke bennszülöttei

A pingvinek a déli féltekén őshonos vízi madarak. Körülbelül 20 ismert pingvin faj létezik, amelyek közül a legnagyobb a császár pingvin, a legkisebb ismert pingvin faj pedig Ausztrália és Új-Zéland partvidékein található.

Repülni nem tudó madarak

A fekete-fehér tollazata egy álcázási forma, amely segít elrejteni őket a víz alatti ragadozóktól. Míg a pingvinek nagyszerűek a búvárkodás és az úszás terén, repülni nem tudnak, noha a madárcsalád részét képezik. A szárnyaikat úgy használják mint a békalábat, így rendkívül gyorsan tudnak mozogni a víz alatt.

Hogyan ünnepeljük ezen a napon?

Tudjunk meg többet ezekről a fenséges madarakról és az élőhelyeikről, és próbáljuk megérteni, hogy az emberi tevékenység, az éghajlatváltozás hogyan fenyegeti az ő életüket. Ha a közelünkben van állatkert vagy vadaspark és ott láthatunk pingvineket, töltsünk el egy kis időt ott a megfigyelésükkel!

Január 20-a a pingvin-tudatosság napja, az ünnep alkalmából pedig a Bored Panda remek összeállítást közölt a tüneményes állatokról.

penguin-awareness-day-photography-111

 

penguin-awareness-day-photography-171
penguin-awareness-day-photography-161

 

 

penguin-awareness-day-photography-141
penguin-awareness-day-photography-131
penguin-awareness-day-photography-121
penguin-awareness-day-photography-91
penguin-awareness-day-photography-81
penguin-awareness-day-photography-71
penguin-awareness-day-photography-61
penguin-awareness-day-photography-51
penguin-awareness-day-photography-41
penguin-awareness-day-photography-32
penguin-awareness-day-photography-21
penguin-awareness-day-photography-20
penguin-awareness-day-photography-19
penguin-awareness-day-photography-18

A pingvinek vándorlása ( film)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik