Mozaik

Sünik világnapja: 20 tündéri fotó kedvenc kerti állatainkról

A sünit mindenki szereti, bár kissé szúrós, de mégis kedves kisállat. Ráadásul nagyon hasznos is, hiszen fő táplálékai a rágcsálók, a kártevők és a bogarak. Ugyanakkor kedveli a lehullott gyümölcsöket, és bogyókat, ezért azokat a kerteket, ahol sok a gyümölcsfa előnyben részesítik.

Nappal ritkán találkozni velük, mert ilyenkor elbújnak egy bokor alá, vagy egy odúba, és éjjel indulnak el zsákmányszerző körútra.

Az időjárástól függően októbertől áprilisig a sün téli álmot alszik.

A süninek nincs is másra szüksége, mint nyugalomra és egy kényelmes kuckóra ahol majd felnevelheti csemetéit. Ha sünit találunk, kertünkbe ne bolygassuk, ne zavarjuk, mert más lakóhely után néz.

Ha megjelenik a kertben, készíthetünk számára kis faládikóból házikót, de ma már állateledel boltban vehetünk számára odút is.

A sünit soha ne itassuk tejjel, vagy más itallal, csak tiszta nem túl hideg vizet tegyünk nekik egy tálkába, a kis süniket pedig orvosi fecskendőből tudjuk megitatni.

Ha megfelelően gondoskodunk a zavartalan nyugalomról és rejtekhelyéről, a süni jól érzi magát nálunk, és ragaszkodni fog otthonához.

A süniben minden kertész hasznos és egy nagyon kedves segítő társra lel kertjében.

Február másodikán, az ő világnapjukon pedig aranyos fotókkal ünnepeljük őket. A Bored Panda jóvoltából.

sün20

sün19

sün18

sün17

sün16

sün15

sün14

sün13

sün12

sün11

sün10

sün9

sün8

sün7

sün6

sün4

sün3

sün2

sün1

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik