A tenyésztés és a termesztés sosem lesz olyan, mint korábban – legalábbis Japánban biztos.
A Kameokában található gazdaságból jelenleg napi 21 ezer fejes salátát szállítanak több mint kétezer élelmiszer-áruháznak.
Az új technológia segítségével egy éven belül akár duplájára is nőhet a termesztés, öt éven belül pedig céljuk, hogy napi 500 ezer salátát továbbíthassanak a kereskedőknek.
A robotok az öntözéstől egészen az aratásig mindent elvégeznek majd – írja a Discovery News.
Az így kapott saláta jóval egészségesebb lesz, több antioxidánst és béta-karotint tartalmaz majd. A Wall Street Journal beszámolója szerint eleinte ugyanannyiba kerül az így termelt saláta, mint a hagyományos, de idővel egyre kevesebbet kell majd érte fizetni a kasszáknál.
A cég reméli, hogy a főpróbát követően Japán több területén, majd más országokban és földrészeket is alkalmazzák majd a modellt.
Nem akarjuk kivonni az embereket a munka alól, hanem azt szeretnénk elérni, hogy az emberek és a gépek együtt dolgozhassanak. Így próbálnánk növelni a gazdaság iránti érdeklődés a fiatalok körében.