A Magyarország cukormentes tortája 2016 verseny első fordulóját Lajosmizsén tartották meg. Immáron ötödik alkalommal nevezhettek a cukrászok hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortáikkal, melyek az egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készültek.
Izgalmas ízkombinációk és a kora nyári gyümölcsök domináltak a lajosmizsei zsűrizésen, ahol íz ítészek asztalára többnyire olyan torták kerültek, melyekben domináltak a piros és fekete bogyós gyümölcsök, de kedvelt alapanyag volt a citrom, a csokoládé és a túró is. Akadtak cukrászok, akik bátor megoldásokkal is előrukkoltak: akadt a többi között kecskesajtos és bergamottos ízesítésű édesség is.
A zsűri tagjai – köztük Erős Antónia, Mautner Zsófi és Vadon Jani – a három dobogós kiválasztásakor leginkább a hagyományos ízek és a kreatív megoldások ötvözetét értékelték. Végül taroltak a piros gyümölcsös torták!
Július közepén dől el, hogy meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös torta lesz a győztes idén. A Magyarország Cukormentes Tortája 2016 verseny győztes tortáját a nagyközönség az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, és ekkor teszi közzé az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a torta receptjét is.
Bővebb információk és több fotó az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Facebook-oldalán található.
Fotók: Facebook/Egy Csepp Figyelem Alapítvány