76 kiskacsát nevel a világ talán leggondoskodóbb anyukája

Egészen hihetetlen jelenetet örökített meg egy amerikai fényképész.
Kapcsolódó cikkek

Amikor Brent Cizek természetfotós tavaly télen vásárolt magának egy kis hajót, abban reménykedett, hogy megörökítheti az állatvilág legintimebb pillanatait az észak-minnesotai tavakon. De arra még ő sem számított, ami ezután következett, írja az MNN.

Cizek egészen júniusig egyszer sem használta a hajót, ekkor viszont fogta magát, és kievezett vele a Bemidji tóra, amely a legnagyobb állóvíz az egész államban.

Nem volt a legjobb ötlet, mert nagyon szeles nap volt, a hullámok pedig arra dobálták a hajómat, amerre csak akarták. Mégis úgy döntöttem, hogy tovább haladok, pedig tudtam, hogy nem sok esély van rá, hogy bármi érdekeset is látok

– mesélte a lapnak.

A fotósnak sikerült a part mellett maradnia a járművével, amikor megpillantott egy sereg madarat. Közelebb ment, ekkor figyelt fel a kacsamamára – nevezetesen egy nagy bukóra – aki mögött felsorakoztak a kicsinyei.

Minél közelebb értem, a szívem annál gyorsabban vert, mert sohasem láttam még ehhez hasonlót

– emlékezett vissza.

A kacsacsalád végül egy csónakkikötő alatt talált menedéket, Cizek viszont megvárta, míg újra útnak indulnak. Így is történt, a férfi pedig tudta, ez egy vissza nem térő fotózási lehetőség a számára.

Annyi képet készítettem, amennyit csak tudtam, és bíztam benne, hogy legalább egy használható lesz belőlük.

Az anyukát ekkor 56 kiskacsa követte, bár szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy a nagy bukóknál jellemzően egy mamára bízzák a kicsiket az állatok, egyfajta óvodai rendszerben.

Cizek mindenesetre gyorsan hazaszaladt, és megnézte, sikerült-e jó képet készítenie. Talált is egyet, ami kifejezetten pazarul sikerült, és rögtön megosztotta a közösségi oldalán, mert tudta, hogy az emberek imádni fogják.

A kép pár nap alatt bejárta a világhálót, Cizek pedig azóta számtalan sajtóorgánumban szerepelt. A fényképész szeretné, hogy a varázslatos élménye inspirálna mindenkit, hogy kiálljanak az olyan állatok mellett, mint ez a kacsamama és a kicsinyei.

A fiatalember azóta már többször visszatért a tóra, és egy alkalommal a kacsasor hosszabbnak tűnt, mint korábban.

Akkor 76 kiskacsát sikerült megszámolnom, tehát az anyuka útközben felszedett még néhány óvodást. Lenyűgöző volt.

Kilenc elárvult kiskacsát fogadott örökbe az odaadó labrador
A személyzet még csütörtökön vette észre, hogy a kacsák egyedül mászkálnak, aztán Fred közbelépett.