Mozaik

Egy hét múlva véget ér a dinnyeszezon

A termelők rengeteg bevételtől esnek el.

Egy hete kezdődött el az igazi kánikula, most fogyna a dinnyéből a legtöbb, a termelők viszont azt mondják, még egy hét, és vége a szezonnak. Erre még nem volt példa, hiszen még csak augusztus legeleje van, egy átlagos évben még legalább egy hónapig tart a dinnyeszezon, írja Teol.

Az ültetés előtt sok csapadék esett, ezért két héttel késett a szezon, majd rendkívül jó idő volt, felgyorsult a vegetáció, így remek minőségű termés született. Aztán jött Medárd: június 8-án és ezt követően valóban negyven napig hűvös, csapadékos volt az időjárás, ami nagyon nem segítette a dinnye fejlődését

– emlékeztet a portál.

A termelők arra panaszkodnak, hogy megfázott a kis dinnye, „elfelejtett” megnőni, ami pedig nőtt, az deformált lett és a minősége sem jó. Az indák alatt üresek a dinnyeföldek, ráadásul a dinnyék egy része szinte szétrobbant a szántóföldön.

A dolog pikantériája, hogy most végre itt a kánikula, keresik a vásárlók a gyümölcsöt, de nem lesz elég belőle. Azon túl, hogy a fentiek alapján egy hónappal rövidebb lesz idén a dinnyeszezon, a termelők rengeteg bevételtől esnek el.

Kiemelt kép: Magyar Dinnyetermelők Egyesülete

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik