Mozaik

Fészek nélkül árválkodik Kaposváron egy fehér gólya

Ha esetleg épít is fészket, költeni már nem fog.
Korábban a témában:

Kaposváron a Pécsi utcában egy fehér gólya áll a villanydúcon, nincs fészke, de úgy tűnik szeretne, írta egy olvasó jelzésére a Sonline.

30 gólya fészkel egy 100 éves tölgyfán
Beköszöntött a tavasz, az öreg tölgy pedig a gólyák társasháza lett.

A portál megkereste a villanyoszlop tulajdonosát, az E.ON.-t, ahol arról tájékoztattak, hogy a cég a nemzeti parkokkal, madárvédelmi szakemberekkel együttműködve végezik a madárvédelmi beavatkozásokat, mert ők ismerik a madárvonulási útvonalakat, a madarak költési- és táplálkozási szokásait.

Kollégáim egyeztettek a nemzeti park tájegységvezetőjével és a természetvédelmi őrrel, és együtt kimentek a megadott helyszínre. A látottak alapján a természetvédelmi őr azt mondta, nem valószínű, hogy ott marad a kérdéses gólya. Táplálékot nem igazán tud gyűjteni a környékről, ha esetleg épít is fészket, költeni már nem fog

– mondta el Varga Ivett, a cég kommunikációs munkatársa.

A szakemberek abban állapodtak meg, hogy ismételten ellenőrzik ezt a helyet a szakemberek, és ha a természetvédelmi szakemberek szükségesnek látják, kihelyeznek egy új fészekalapot.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Gólyafészket foglalt el Mattyon egy bagolycsalád
Szokatlan lakhelyet választott a madár.

Kommentek

Tihany, 2016. október 30.
Õszi kilátás a Balatonra a Tihanyi Apátság mellõl.
MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.