Futballcsapatnyi sünit gondoznak a mályi állatmentők

Gondos kezekben és biztonságban vannak az apró jószágok.
Kapcsolódó cikkek

A már meglévő 5 süni mellé érkezett még 6 ici-pici sünike, így most már 11 aprócska süni csámcsog a ketrecben, írja Facebook-oldalán a Mályi Madármentő Állomás.

A hat süni furcsa körülmények között érkezett a segítőkhöz. Egy ismeretlen úr hívta fel őket a hírrel, hogy hozna hat sünt, ha lehetséges. Aztán elmesélte, hogyan is tett szert az aranyos kis jószágokra.

Egy hölgy találta őket a kertjében, majd elkezdte szétosztogatni a süniket az utcában lakók között. A piaci kofa hangulatot látva az úriember magához vette mindet, majd biztonságos helyre, a Mályi Madármentő Állomásra vitte.

Nagy szerencséjük volt az állatkáknak,  mert ha nem találnak gondoskodó emberi kezekre, akkor valószínűleg mind elpusztulnak a tél folyamán.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy 11 csemetével ugrunk neki a télnek így egyetlen szomorú, sötét, fagyos estén se fogunk unatkozni

– írják a Madármentők.

A sünik étvágya hatalmas, és bár a valódi minisünökkel nem vehetik fel a versenyt cukiság tekintetében, de gondozóiknak rengeteg örömöt szereznek.

Íme a futballcsapatnyi aranyos kis kedvenc:

A mentőállomás kéri, ha valaki támogatni szeretné a kis beteg állatok megmentését, gyógyítását és további ellátását, egyetlen hívással vagy sms-ben is megteheti, Facebook-oldalukon minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők.

Bánjunk finoman a gallyrakásokkal, süncsaládok élhetnek bennük
A védett keleti sün, előszeretettel választja nappali búvóhelyül a rőzserakásokat.