Mozaik

Azt hitte a nő, hogy kiscicát mentett meg, aztán elment vele állatorvoshoz

Az állatorvos nem tudta, milyen állat lehet, ezért megadta a nőnek a helyi természetvédelmi terület elérhetőségét.

Egy jó szívű hölgy az utcáról mentett meg egy cicát, amiről azt hitte, házi macska, mindaddig, míg el nem ment vele az állatorvoshoz, írta meg a People.

Az eset az Argentína északnyugati részén található Tucumán tartományban történt. A hölgy két cicát talált egy elhullott felnőtt macska mellett és azt feltételezte, a két cica a halott macska kölyke, ezért mindkettőt magához vette.

A két kölyök közül az egyik elpusztult, a másikkal, Titóval a megmentő két hónapig élt együtt, ám amikor orvoshoz vitte, kiderült, hogy a mentett cica valójában nem egy tipikus házi kedvenc.

Fotó: FARA Fundacion Argentina de Rescate Animal

Az állatorvos nem tudta, milyen állat lehet, ezért megadta a nőnek a helyi természetvédelmi terület szakértőinek elérhetőségét.

A kapcsolatfelvétel után megerősítést nyert, hogy Tito valójában egy jaguarundi, egyfajta vadmacska, a puma közeli rokona, amely őshonos Észak- és Dél-Amerikában. A jaguarundi alig nagyobb, mint a házi macskák, jellemzően 3-10 kilogrammot nyom, bár megjelenése inkább a menyétre, mintsem a macskára hasonlít.

Tito jelenleg a természetvédelmi terület gondozása alatt áll, és tervek szerint visszatér a természetes élőhelyéhez.

Kiemelt kép: Fara Fundacion Argentina De Rescate Animal

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik