Azt hitte a nő, hogy kiscicát mentett meg, aztán elment vele állatorvoshoz

Az állatorvos nem tudta, milyen állat lehet, ezért megadta a nőnek a helyi természetvédelmi terület elérhetőségét.
Kapcsolódó cikkek

Egy jó szívű hölgy az utcáról mentett meg egy cicát, amiről azt hitte, házi macska, mindaddig, míg el nem ment vele az állatorvoshoz, írta meg a People.

Az eset az Argentína északnyugati részén található Tucumán tartományban történt. A hölgy két cicát talált egy elhullott felnőtt macska mellett és azt feltételezte, a két cica a halott macska kölyke, ezért mindkettőt magához vette.

A két kölyök közül az egyik elpusztult, a másikkal, Titóval a megmentő két hónapig élt együtt, ám amikor orvoshoz vitte, kiderült, hogy a mentett cica valójában nem egy tipikus házi kedvenc.

Fotó: FARA Fundacion Argentina de Rescate Animal

Az állatorvos nem tudta, milyen állat lehet, ezért megadta a nőnek a helyi természetvédelmi terület szakértőinek elérhetőségét.

A kapcsolatfelvétel után megerősítést nyert, hogy Tito valójában egy jaguarundi, egyfajta vadmacska, a puma közeli rokona, amely őshonos Észak- és Dél-Amerikában. A jaguarundi alig nagyobb, mint a házi macskák, jellemzően 3-10 kilogrammot nyom, bár megjelenése inkább a menyétre, mintsem a macskára hasonlít.

Tito jelenleg a természetvédelmi terület gondozása alatt áll, és tervek szerint visszatér a természetes élőhelyéhez.

Kiemelt kép: Fara Fundacion Argentina De Rescate Animal