Mozaik

Ilyen ritka halnak egy világbajnok is tud örülni

YouTube/Haldorádó
YouTube/Haldorádó
Pár évtizede szinte mindenhol lehetett fogni, ma már ritka zsákmány.

Döme Gábor világbajnok magyar horgász, hazánk top öt leismertebb horgászainak egyike, akinek egyes videóit félmilliónál is többször nézték már meg a YouTube-on. A napokban közzétett legújabb kisfilmjét a Dehir szúrta ki a Debrecen melletti Látóképi-víztározón történt felejthetetlen kalandjáról.

Ez pedig compóvadászat volt.

A compó egy őshonos magyar hal, sokak szerint a legszebb. Sűrű szövésű, apró barna pikkelyzete, vörös/narancssárga szeme van, mellé sötét úszói. Pár évtizede szinte mindenhol lehetett fogni, ma már ritka zsákmány. Doktorhalnak is nevezik, mert a bőrét a hiedelem szerint olyan nyálka borítja, ami gyógyítja más halak sérüléseit, így azok előszeretettel dörgölőznek hozzá.Döme Gábor természetesen a compók kedvenc táplálékaival, a kukoricával, a kenderrel, és főképp a gilisztával indult csatába, de majdnem ráfaragott, mert az utóbbit a Látóképi-tó messze földön ismert sügérállománya is előszeretettel fogadja, sőt a ponty is rá harap.

Végül aztán csak sikerrel járt a neves horgász Debrecenben, s kifogta élete eddigi legnagyobb compóját, amely 2,22 kilogrammot nyomott és 40 centiméter hosszú volt. A magyar rekord compó egyébként 3,74 kilós és 1992-ben akadt horogra.

A kalandról készült videó jól érzékelteti, hogy egy világbajnok horgász miként tud örülni egy kétkilós halnak a maga módján.

Ő is világbajnok
Hatalmas csukát fogott Erdei Zsolt Maconkán
Horgászatban is sikeres az egykori profi ökölvívó világbajnok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik