Mozaik

Festett kövek után kutatnak a királyok városában

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Aki megtalálja, kicsit megőrzi, majd új helyre költözteti. Így vándorolnak a festett kavicsok, és számtalan boldog pillanatot szereznek a megtalálóknak.

Kövek után kutat egész Székesfehérvár. Nem is akármilyenek után, festett köveket keres a város apraja és nagyja.

A játék néhány hete Bedemann Dianának és Horváth-Olasz Anitának köszönhetően indult útnak, s mára túl is nőtt a városon.

A vándorló kövek ötlete egy külföldi kezdeményezés nyomán Dia fejéből pattant ki, aki megkereste a szintén kavicsokat festő Anitát, lenne-e kedve valami hasonlót elkezdeni Székesfehérváron. Február 20-án 40 festett kavicsot szórtak szét a városban, azzal a céllal, hogy mosolyt varázsoljanak azok arcára, akik megtalálják.

Szerettek volna a feszült napokba egy kis örömöt vinni, és megtörni kicsit az emberek elszigeteltségét.

Köves/s/ Fehérvár

Az első kövek sorsáról nemigen tudni, de aztán a mozgalom berobbant, és egyre többen csatlakoztak. Mára már az eredeti ötlet nyomán a megyében több településen is elterjedtek a színes kövecskék, megalakult a köves/s/ Nagylók, köves/s/Kincses és a köves/s/Algyő csoport is.

A köves/s/ Fehérvár mozgalom nem csak közösségépítő, de mozgásra, kirándulásra, a város felfedezésére is sarkall. Családi programnak is kiváló: együtt festeni a kövecskéket vagy kutatni a kincsek után igazi kikapcsolódás. Ha pedig ráakadunk egyre, az maga a boldogság.

A megtalált vagy kihelyezett köveket a Köves/s/ Fehérvár Facebook oldalára fel lehet tölteni, így követhető a színes kavicsok útja.

Köves/s/ Fehérvár

Dia és Anita húsvétkor 270 darab húsvéti kövecskét is elindított a városban, kimondottan a gyerekeknek. Kijelölték a forgalmasabb parkokat, és kerestek magunk mellé alkotó kedvű embereket, leosztva egymás közt, ki melyik helyen rejti el az alkotásait. Ketten nem tudták volna megoldani, de közös erővel ez a terv is sikerült.

Tehát ha valaki Székesfehérváron jár, és színes kövecskét talál, kicsit őrizgesse, szeretgesse, aztán egy új helyen tegye ki – hadd okozzon örömöt másnak is.

Dia és Anita remélik, hogy a kövek szétszaladnak az egész országban, vagy talán azon túl is, és boldogságot hoznak, mosolyt csalnak mindenki arcára. Csatlakozz hozzájuk te is!

Galéria
Köves/s/ Fehérvár
Kapcsolódó
Ha megsimogatod Kati néni orrát, szerencséd lesz
A fertályos asszony bronzszobra Székesfehérvár belvárosában köszönti a járókelőket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik