Szemétszedési akciónak indult, pénzzel teli táskát találtak Békésszentandráson

Hihetetlen történet látott napvilágot.

Major Attila békésszentandrási önkormányzati képviselő szervezett egy szemétszedési akciót néhány héttel ezelőtt, ahol civilek segítségével megtisztították a település egyes pontjait, bel- és külterületen, az eldobált hulladékoktól. Menet közben azonban a képviselő lánya egy hátizsákra bukkant, számolt be a történtekről dr. Lesfalvi Balázs alpolgármester a beol.hu-nak.

A cikk szerint amikor az akció résztvevői kinyitották a gazzal benőtt, immár többször elázott és megszáradt táskát, egy angol férfi pénzére, néhány okmányára, telefonjára és tabletjére találtak rá. A látszólag is nagy mennyiségű angol font mintegy kétmillió forintot tett ki.

A hátizsákot elvitték a helyi rendőrkapitányságra, onnan pedig a békésszentandrási önkormányzat értéktárába került.

Az alpolgármester közölte, az volt a szerencse, hogy a táskában elérhetőségeket is találtak a tulajdonoshoz, a közel 80 éves Terrence William Andrewshoz, akivel ugyan rögös úton, de végül sikerült felvenniük a kapcsolatot.

A férfi ingatlant szeretett volna vásárolni Magyarországon, hogy itt élje le nyugdíjas éveit. Épp Békésszentandrást járta otthonkeresés céljából, amikor a település határában sétálva rosszul lett. Mentővel kórházba szállították, a táska pedig a helyszínen maradt, majd több mint egy évig kallódott az árok szélén, a különböző­ időjárási viszonyoknak ­kitéve.

A kapcsolatfelvételkor kiderült, az idős úrnak stroke-ja volt, amiből még mindig nem épült fel teljesen, jelenleg is tart a gyógyszeres kezelése, így nem tud visszautazni a táskáért. Lesfalvi Balázs úgy döntött, elutazik feleségével és gyermekeivel az angliai Lutonba, és visszaadja Terrence William Andrewsnak az elhagyott értékeit.

A napokban ez meg is történt. A férfi a találkozón elmondta, az útlevele nem volt a táskában, ezért tudott hazamenni Magyarországról, amikor kicsit jobban lett a stroke után. Hozzátette, magáról a rosszullétről és az utána kórházban töltött időszakról kevés emléke van.

Hangsúlyozta, nagyon hálás és köszöni a békésszentandrási embereknek, hogy megtalálták és visszajuttatták az értékeit, mert az egész élete ebben a táskában volt. Végül elárulta magáról, hogy nyugdíjazásáig egy angol tömegközlekedési cég munkatársa volt, ahol a helyi járatú buszok üzemeltetése volt a feladata.

Kapcsolódó