Mozaik

Verskarácsonyfával a vadmadarakért

scolar könyvesbolt
scolar könyvesbolt
Idén a kampány alatt összegyűlt adomány kedvezményezettje a Sukorói Vadmadárkórház.

A verskarácsonyfa-állítás hagyományát 2014-ben Viola Szandra író, költő indította útjára. Klasszikusoktól és kortársaktól egyaránt kerültek a karácsonyfára versek, amelyek olvasgatása az ünnep lelkiségének valódi átélésében is segít. Idén a kampány alatt összegyűlt adomány kedvezményezettje a Sukorói Vadmadárkórház, közölte az Országos Sajtószolgálattal (OS) a Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány.

Syriuszt, a macskabaglyot egy kamion ütötte el. A Sukorói Vadmadárkórházban gyógyult, de maradandó szemsérülése miatt élethosszig gondozzák, ahol évente több mint ezer tollasnak nyújtanak segítséget.

Az, hogy Szandra ezúttal a beteg vadmadarak gyógyítására gyűjt, nem véletlen. A Világfa kilenc ága című regényében, a népszerű ifjúsági fantasyben ugyanis jelentős szerephez jutnak a madarak.

Nincs kert, amelynek szépsége boldogító volna, ha néma; nincs idill, mely érne valamit madárcsicsergés nélkül

– írja Viola Szandra, aki szerint még a mennyországban is madarak dalolnak.

Bízom benne, hogy a könyvesboltba betérőknek sikerül örömet szerezni azzal, hogy könyvekből épített verskarácsonyfát megcsodálva, versidézeteket olvasgatva hangolódhatnak az ünnepre, adományukkal pedig a Sukorói Vadmadárkórház működését támogathatják

– közölte az írónő, akinek személyes vállalása ezen felül, hogy minden, decemberben eladott könyvéből 500 forintot a madárkórháznak adományoz.

Magyarország Verskarácsonyfájának idén a budapesti, Paulay Ede utca 19. szám alatt található Scolar Könyvesbolt ad otthont. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan magyar költők soraival ékesített díszek közül választhatnak maguknak ajándékot azok, akik a Sukorói Vadmadárkórházat támogatják adományukkal a helyszínen. A gyűjtés december 21-ig zajlik.

Kapcsolódó
Gólyavédő falu lett Sukoró
A falu önkormányzata tábla kihelyezésével is védi a gólyákat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik