Mozaik

Életveszélybe került horgászokat mentettek a Balatonból

Illusztráció/MTI/Varga György
Illusztráció/MTI/Varga György
Horgászzsinór tekeredett fel a hajócsavarra, emiatt vált a csónak irányíthatatlanná és sodródott a nyílt víz felé a viharos szélben Zánka közelében.

Az esetről a Hírbalaton számolt be, ahol azt írták, hogy a rendőrök március 23-án 18 órakor a Zánka előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy egy kishajó a viharban nem tudott partra jutni.

A csónak már félig elsüllyedt, amikor a csuromvizes, kihűlés szélén lévő férfiak a telefonjaikkal fényjelzést adtak a sötétben.

A vízirendőröknek végül így sikerült az utolsó pillanatban megtalálni őket. Miután mindkét horgászt kimentették, a mentőszolgálat munkatársai a partról kórházba vitték a bajbajutottakat. Mint kiderült, horgászzsinór tekeredett fel a hajócsavarra, emiatt vált a csónak irányíthatatlanná és sodródott a nyílt víz felé – tájékoztatta az újságot a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a tó vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket vesznek észre, tegyenek bejelentést az ingyen hívható, 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Kapcsolódó
Egy SUP-os akadályozta a hajóforgalmat Siófokon
A vízirendőrök mentették ki a férfit, majd megbüntették.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik