Mozaik

Bűbájos virágruhát öltött az Újpesti Levendulapark

Facebook / Pulhtúra
Facebook / Pulhtúra
Az illatos park ideális helyszín egy sétához, beszélgetéshez, vagy egyszerűen csak egy kis pihenésre.

Budapest első levendulaparkja ismét szirmot bontott – ez derült ki egy Facebook-bejegyzésből.

Pulhné Lehoczki Krisztina nem első alkalommal veszi észre a szépségeket a környezetében, korábban is kaptunk már tőle szebbnél szebb felvételeket érdekes épületekről, mesebeli helyekről. A napokban az újpesti levendulaparkban járt, és megörökítette a színpompás látványt. Ezekből a fotókból kötöttünk most egy tüneményes “csokrot”.

Galéria
Facebook / Pulhtúra

A Szilas-patak partján került kialakításra az Újpesti Levendulapark, ahol a káprázatos virágok mellett kényelmes padok is helyet kaptak. Újpest első levendulaparkjában sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák, napelemes térlámpák, közel 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény díszítik. A látogatók közül sokan gyalog vagy biciklivel érkeznek, hogy megérezzék a levendulaillatot.

A levendula nemcsak látványával és jellegezetes illatával “bájol”, hatásosságát nyugtalanság, álmatlanság és emésztési panaszok kezelésében tudományos bizonyítékok is igazolják.  Nyugtató fürdőhöz 20-100 gramm levendulavirágból készítsünk 2 liter főzetet, majd adjuk a fürdővízhez. Az elalvást segítő levendulapárnák régóta népszerűek. Az illatos növényt sokféleképpen hasznosíthatjuk, akár különleges szörpöt is készíthetünk belőle.

Kapcsolódó
Lilába borult Tihany, megünneplik a levendulát
A fesztivál június 30-ig tart.
Olvasói sztorik