Mozaik

Önkéntesek segítségével kicsinosították a Madárdal tanösvényt

Duna-Ipoly Nemzeti Park
Duna-Ipoly Nemzeti Park
Cserébe madárgyűrűzési bemutatót kaptak az önkéntesek.

Megfiatalodott a Velencei-tó egyik legnépszerűbb tanösvénye – írta a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

A Dinnyési-fertőn elvégzett önkéntes munka a KPMG Hungary lelkes csapata a természetvédők irányításával megjavította az egyedi grafikákkal díszített információs táblákat. A munka mellett a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai madárgyűrűzési bemutatót is tartottak az önkénteseknek. A tanösvény mentén a Velencei-tó környékének gazdag madárvilága erre kiváló lehetőséget biztosított.

A Madárdal tanösvény

Gárdony város önkormányzata 2010-ben hozta létre a Dinnyési-fertő egyedülálló természeti értékeinek, valamint a környék látnivalóinak bemutatására a Madárdal tanösvényt. A három szakaszból álló, összesen 15 kilométer hosszú túraútvonalat végigjárva megismerkedhetünk a Dinnyési-fertő természetes állapotú vizes élőhelyeivel, a szikes vízparti területekkel, valamint a páratlanul gazdag élővilággal.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A több helyen fapallókon, hidakon átvezető túraútvonal mentén álló kilátók adnak kiváló lehetőséget a táj és az egyedülállóan gazdag madárvilág megfigyelésére. A tanösvény egyes szakaszait kerékpárral vagy lóháton is felfedezhetik a természetjárók.

A tanösvény mentén összesen 38 darab tábla szolgálja a tájékozódást, illetve az adott helyszínen lévő természeti képződmények, élőlények és kulturális látnivalók részletes megismerését. A Madárdal tanösvény egész évben szabadon látogatható.

Kapcsolódó
Bejárhatjuk a Naprendszert a Bükk vadregényes tanösvényén
A Bükki Csillagdához kapcsolódik a 4 kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik