Mozaik

Elindult az ország leglátványosabb fesztiválja

Zsolnay Fényfesztivál
Zsolnay Fényfesztivál

A Zsolnay Fényfesztivál immár nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Pécsett a fény és művészet szerelmesei előtt július 4-én éjjel, írják közleményükben a szervezők.

Zsolnay Fényfesztivál

Az ország egyetlen fényfesztiválja nem csupán egy látványos esemény, hanem egy olyan különleges ünnep, amely összekapcsolja a művészetet, a technológiát és a közösségi élményt. Az éjszakai égbolt alatt Pécs történelmi belvárosa fényárba borult, a Fény Útja 20 állomásán lenyűgöző fényinstallációk, fényfestések és interaktív művészeti projektek várták a látogatókat. A hazai és nemzetközi művészek alkotásainak mindegyike a fény különleges erejét és szépségét mutatta be.

Zsolnay Fényfesztivál

Idén még hosszabbra nyúlik a Fény Útja: a belvárosból kifelé sétálva új helyszínként debütált a Zsolnay Kulturális Negyed (Bóbita Bábszínház szabadtéri színpad), a 48-as tér (ahol a fák fényfestése mellett DJ-k szolgáltatják a hangulatot), a Balokány liget és a Széchenyi Gimnázium udvara.

A legtöbben a Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyre voltak kíváncsiak, aminek keretében a világ legjobb fényfestői mutatták be 3D-s alkotásaikat a Székesegyház homlokzatán.

Pénteken már délelőtt elindultak a kísérőprogramok, este 21 óra 30 perctől pedig ismét fényárba borul a város.

Kapcsolódó
Magyarországon egyedülálló adatbázis lendítheti fel Pécs turizmusát
Országszerte egyre nagyobb igény van az akadálymentes turizmusra, Pécs pedig a közösség erejével állít példát a többi magyar város elé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik