Mozaik

Csónak alá költözött süllőcsapatot videózott a neves természetfotós

Pecaverzum/ Daróczi Csaba
Pecaverzum/ Daróczi Csaba
Daróczi Csaba filmjén a ragadozók egészen békések.

Egy népes süllőcsapatot örökített meg videón és fényképeken Daróczi Csaba, többszörösen az Év természetfotósa-díjjal kitüntetett alkotó – írta a Pecaverzum.

A Soltvadkerten található Vadkerti-tónál engedte le kameráját a víz alá, ahol nerm mindennapi látvány tárult a szeme elé. A ladik alatt tartózkodó tucatnyi süllő nyugodtnak és barátságosnak tűnt, egyáltalán nem zavarta őket a fotós kamerája.

Egy nagyon érdekes témát találtam megint, ugyanis süllők vannak bekuckózva a csónak alá. Valószínűleg az ivadékaikat féltik, vigyázzák, mert az is nagy számban van itt a környéken. Nagyon-nagyon szelídek, nem félnek az embertől

– mondta videója elején Daróczi Csaba.

Daróczi Csaba egy éve egy különleges projektbe vágott bele a Vadkerti-tónál, ahol elkészítette a Halak csillagképe című, díjnyertes képsorozatát. Az elképzelése az volt, hogy éjszaka víz alól fog halakat fotózni úgy, hogy látszódjon a csillagos ég, illetve a halak is. Az akkori helytől mindössze 10 méterre készítette el a legújabb, süllős kisfilmjét.

A Soltvadkerten élő fotós több alkalommal volt már az év természetfotósa Magyarországon, és számos nemzetközi versenyen is díjazták alkotásait.

Kapcsolódó
Ezek voltak Magyarország legjobb természetfotói 2023-ban
Daróczi Csaba lett az év természetfotósa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik